La bioenginyeria del paisatge es basa en la fusió pràctica de coneixements provinents de la ciència de la biologia i la mateixa enginyeria, i en l’ús de plantes vives i els materials que se’n deriven, aprofitant al màxim la topografia i condicions preexistents a l’entorn. Els àmbits d’actuació són molt diversos i comprenen la restauració del medi natural, d’activitats extractives, infraestructures viàries, medi urbà, llits fluvials, espais humits, dunes i zones costaneres.
L’empresa Naturalea, amb Albert Sorolla en cap, porta més de vint anys i més de 600 projectes desenvolupats que la situen com una de les pioneres en la restauració del paisatge i el desenvolupament i l’execució de tècniques de bioenginyeria al nostre país.
A Betxí tractarà d’introduir, mitjançant la xarrada formativa de divendres 7 de febrer a les 19.00 h. al Centre Cívic Novessendes, algunes de les tècniques i projectes desenvolupats al llarg dels darrers anys i que poden ajudar a millorar l’ecosistema local. Amb el taller pràctic a l’Horta del Rajolar de dissabte 8 de febrer a les 09.30 h., es tractarà d’ensenyar a les participants les diferents tècniques que poden millorar la gestió i qualitat de l’aigua, per adaptar-se a les condicions de canvi climàtic i escassetat de recursos hídrics. Aquestes tècniques s’aplicaran al tram de la séquia que transcorre per la finca amb l’objectiu d’aconseguir la seua renaturalització i integració paisatgística.
Cal inscriure’s al taller pràctic emplenant el següent formulari: