Més de 450 alumnes d’ESO i Batxiller dels 7 centres educatius dels municipis d’Almenara, Betxí, Borriana i La Vall d’Uixó acudeixen a la jornada celebrada per presentar les aportacions al Bé Comú del seu entorn.
El cicle de xerrades #FuturSostenible, organitzat per la Fundació Cívica Novessendes, i finançat per la Vicepresidència Segona i Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge, ha realitzat 4 jornades en els municipis nomenats. En cadascuna d’aquestes, l’objectiu era que l’alumnat presentés a l’ajuntament i a la resta de companyes i companys del seu centre educatiu i la resta de centres del municipi, els projectes d’Aprenentatge-Servei que havien realitzat.
Amb una participació de més de 450 alumnes en total, durant les jornades s’han presentat un total de 41 projectes elaborats pels estudiants de 4º d’ESO i de 1º de Batxiller dels centres educatius IES Almenara, IES Betxí, IES Llombai, IES Jaume I, IES Honori Garcia, IES Botànic Cavanilles i IES Benigasló, amb l’objectiu de contribuir a la millora de l’entorn local. Aquesta elevada resposta evidencia un fort compromís dels joves amb la promoció de solucions innovadores i sostenibles per al benefici de les seves comunitats, tenint en comú l’aportació al Bé Comú a través dels seus projectes.
Cadascuna de les jornades ha comptat amb la col·laboració dels ajuntaments d’Almenara, Betxí, Borriana i La Vall d’Uixó, que, a banda de la facilitació de l’espai per a la realització de les jornades, també han estat presents l’alcaldessa d’Almenara, i els regidors i regidores de Betxí, Borriana i La Vall d’Uixó en la inauguració d’aquestes. També han participat els equips directius dels IES i l’equip coordinador de la Fundació Novessendes a càrrec del Programa Educatiu Futur Sostenible.
Aquests també van ser els encarregats de reconèixer el treball dels 6 grups premiats al concurs de projectes #FuturSostenible.
![](https://novessendes.org/wp-content/uploads/2024/04/20240411_100751-1024x768.jpg)
Per iniciar l’acte, l’alumnat va presentar el seu projecte d’Aprenentatge-Servei i com aquest contribuïa a millorar alguna necessitat del seu centre o municipi, a través dels valors de l’Economia del Bé Comú com a eina i cap als ODS.
![](https://novessendes.org/wp-content/uploads/2024/04/WhatsApp-Image-2024-04-22-at-12.30.10-1024x768.jpeg)
Després del descans, va ser el torn de les empreses de l’Economia del Bé Comú, on vam poder escoltar a Maria José Antoni, directora de Cuinatur, Menjadors Escolars Sostenibles, a José Gámiz, director de sostenibilitat de Grup La Plana i a Natxo Messeguer i Karin Escriche, gerents del Restaurant Horta, Cuina Conscient.
![](https://novessendes.org/wp-content/uploads/2024/04/image.png)
Per acabar, Miguel Ribera ens va oferir el seu espectacle de màgia “Els ODS Màgics”, on vam repassar els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible d’una manera divertida i dinàmica.
![](https://novessendes.org/wp-content/uploads/2024/04/image-1.png)
Podeu conèixer més informació de cadascuna de les jornades als següents enllaços: