Més de 450 alumnes d’ESO i Batxiller dels 7 centres educatius dels municipis d’Almenara, Betxí, Borriana i La Vall d’Uixó acudeixen a la jornada celebrada per presentar les aportacions al Bé Comú del seu entorn.
El cicle de xerrades #FuturSostenible, organitzat per la Fundació Cívica Novessendes, i finançat per la Vicepresidència Segona i Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge, ha realitzat 4 jornades en els municipis nomenats. En cadascuna d’aquestes, l’objectiu era que l’alumnat presentés a l’ajuntament i a la resta de companyes i companys del seu centre educatiu i la resta de centres del municipi, els projectes d’Aprenentatge-Servei que havien realitzat.
Amb una participació de més de 450 alumnes en total, durant les jornades s’han presentat un total de 41 projectes elaborats pels estudiants de 4º d’ESO i de 1º de Batxiller dels centres educatius IES Almenara, IES Betxí, IES Llombai, IES Jaume I, IES Honori Garcia, IES Botànic Cavanilles i IES Benigasló, amb l’objectiu de contribuir a la millora de l’entorn local. Aquesta elevada resposta evidencia un fort compromís dels joves amb la promoció de solucions innovadores i sostenibles per al benefici de les seves comunitats, tenint en comú l’aportació al Bé Comú a través dels seus projectes.
Cadascuna de les jornades ha comptat amb la col·laboració dels ajuntaments d’Almenara, Betxí, Borriana i La Vall d’Uixó, que, a banda de la facilitació de l’espai per a la realització de les jornades, també han estat presents l’alcaldessa d’Almenara, i els regidors i regidores de Betxí, Borriana i La Vall d’Uixó en la inauguració d’aquestes. També han participat els equips directius dels IES i l’equip coordinador de la Fundació Novessendes a càrrec del Programa Educatiu Futur Sostenible.
Aquests també van ser els encarregats de reconèixer el treball dels 6 grups premiats al concurs de projectes #FuturSostenible.
Per iniciar l’acte, l’alumnat va presentar el seu projecte d’Aprenentatge-Servei i com aquest contribuïa a millorar alguna necessitat del seu centre o municipi, a través dels valors de l’Economia del Bé Comú com a eina i cap als ODS.
Després del descans, va ser el torn de les empreses de l’Economia del Bé Comú, on vam poder escoltar a Maria José Antoni, directora de Cuinatur, Menjadors Escolars Sostenibles, a José Gámiz, director de sostenibilitat de Grup La Plana i a Natxo Messeguer i Karin Escriche, gerents del Restaurant Horta, Cuina Conscient.
Per acabar, Miguel Ribera ens va oferir el seu espectacle de màgia “Els ODS Màgics”, on vam repassar els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible d’una manera divertida i dinàmica.
Podeu conèixer més informació de cadascuna de les jornades als següents enllaços: